top of page

Så fin som du är

Av Alina Larsson

Idag vill jag hylla dig, så fin som du är! 

Hur vet jag att du är fin? Nja, jag kanske inte riktigt vet. Men jag förmodar. 

För att om du läser det här så finns det antagligen ett eller flera alldeles underbara och aningen annorlunda barn i närheten av dig, som du tar hand om. Hjälper, stödjer, glädjas och kämpar tillsammans. Och så lär ni varandra.  

Du lär barnet att förstå omgivningen, klara av vardagssysslor, bli mer självständigt. Kommunicera, ta på kläder, fixa badrumsbesök, stå i kö i affären. Rita, räkna, läsa. Lyssna och ha tålamod.  

Och barnet lär dig lyssna och ha tålamod – också. Att vara extremt uppmärksam och lyhörd. Att kunna hålla dig lugn och sansad oavsett vad som händer. Att hela tiden tänka i förväg, analysera, prioritera…  

Ofta krävs det så mycket att det inte finns plats kvar för något trams och meningslösheter. Det oväsentliga tonas bort – och det blir kvar bara det råa och äkta: kärlek, omtanke, ödmjukhet. Ditt barn lär dig att bli en riktigt, riktigt fin människa. 

Och det fantastiska är – du kan ge det tillbaka genom att vara den vackra förebilden för barnet. Och inte bara barnet. Du kan lysa upp för alla som finns i närheten, så att världen runt dig blir lite finare också.  

Du gör världen bättre, så fin som du är. Du och ditt alldeles underbara och aningen annorlunda barn… 

Urban Garden
bottom of page